utorok 27. júla 2010

Reality is different

Problem- Slovo ktore znaci ze nieco nieje v poriadku ...
Tak vazeny citatelia mame tu problem !
Problem zvany INTERNET ! (Facebook)
Zamysleli ste sa niekedy nad tym ze co by bolo keby ste nemali internet lebo ja teda ano a nie raz.
Odpoved : Neviem si to predstavit ale co ak by sme internet nepoznali aj vtedy by nam chybal myslim ze nie ...
Nasi rodicia internet nemali a prezili uplne nieco ine ako my .A ako sa vravi vsetko ma svoje pre aj proti .
Myslim si ze ak by sme internet nepoznali prezli by sme nas zivot uplne inak .Ak si zoberiete ak niekdo v dnesnej dobe nema FB ,MySpace ,Twitter a pod. aplikacie tohto typu pre spolocnost tento clovek obrazne nezije .
Ano je to tak ak by vam niekdo povedal ze nema fb ako by ste naho pozreli :Ty kde zijes ? alebo Si normalny ? Robis si srandu a reakcie podobneho typu.Jasne ja si tiez svoj zivot bez fb neviem predstavit ci uz ide o fotky informacie alebo udalosti a podobne veci ale predsa len by bolo niekedy lepsie keby neexistoval.
Stane sa vam nejaky trapas ktory vidi zopar ludi ,no na druhy den to uz vedia vsetci kto za to moze status na fb :D ano ! Kruta realita .Fotky ktore nechcete aby niekdo videl a to ste este v minulosti niekomu poslali samozrejme kde ich najdete na fb . Budete zatracovany a milovany zaroven nezda sa vam to trosku chore ?
No kazdy sa s tymto pocitom naucil uz zit a ten kto nie ten je odlud bez fb a tych je teda malo .
A ked su dni ,ktore stravim bez internetu aby som si nanho nespomenul je to oddych .Ved si zoberte pre nas je to ako robota vyspovedat sa celej sieti a nieje prijemne vypnut je ! aspon pre mna no a vas nazor na internet a Facebook ?

13 komentárov:

  1. Podľa mňa FB nie je problém. Problémom sú ľudia. Ako napr. keď ide o tie statusy. Keď ho tam raz chcem dať, tak ho tam dám. Ale vždy je aj možnosť nedať ho tam. Takže netreba vinu hádzať na to najjednoduchšie :) Kopa ľudí využíva veci ako Fb,Myspace,Skype užitočnejšie ako my na klebeti :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No neviem, ked nechcem aby niekto niečo o mne vedel, tak si to nedam do statusu ale pisem s priatelmi v spravach, odznacim sa s fotky a podobne...ja napriklad osobne nechapem statusy ludi, idem sa najest, idem do kupelne a bla bla....je pravda ze Facebook je uz naozaj len na gossip ale tak co v dnesnej dobe na taky system nie je :D?

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujimava tema. Dnes mam filozoficku naladu takze pardon, ale asi sa teraz rozpisem :D

    Osobne, az raz budem mat deti (a zatial sa ich nechystam mat - dufam :D) tak im asi do isteho veku internet nedovolim.
    Som dost zhrozena z toho co som pocula od jednej znamej, ktora ma male deti v skolke. Zevraj ministerstvo chce povinne zaviest do kazdej skolky pocitace pre deti. V tej ich vraj uz maju a deti sa tam hraju hry! Kde su tie zlate krasne casy, ked sme my ako deti behali po vonku, vymyslali, hrali sa??? To hadam neni pravda!
    Sama za pocitacom travim vela casu. Pracovne. A svoj cas, ktory sice stravim na nete, sa snazim vyuzivat co najkreativnejsie. Napriklad pisanie blogu nepovazujem az tak za strateny cas, pretoze pre mna je to ista kreativna cinnost. Pisanie komentarov si nechavam na noc, tesne pred spanim ako sposob akym pomaly vypnem :)
    Co sa tyka FB, vyuzivam ho len obmedzene. Priatelov tam mam asi len okolo 50 a to tych najblizsich. Koho tam mam vyberam dost prisnym sposobom, a to tak, ze to musi byt clovek s ktorym som aj v realnom zivote pravidelne v kontakte a nase rozhovory sa neobmdzuju iba na ahoj ako sa mas :D
    Pre mna je dolezitejsi hlavne realny zivot. Internet by mal byt iba jeho ozivenie. Sposob ako byt v kontakte s niekym, s kym by som inak nemohla byt. Sposob ako dat o sebe vediet. A sposob ako lahko ziskat rozne informacie. Ak si niekto netom nahradza realny zivot, je to dost zle.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. i agree, reality is diferent.....


    xoxo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Berry :) cista pravda ponala si to cele a to sa mi paci lebo presne s tym internetom a nasim detstvom nasi rodicia uplny rozdiel a my to iste a ja chcem aby si ho moje deti uzili a nie presedelina internete .Minule pisali ze ludia, ktori travia prilis mnoho casu na socialnych sietach a strankach podobneho typu maju velky problem v realnom zivote nadvazovat kontakty .A ak sanad tym zamyslam je to pravda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. osobne, poznám milión ľudí, ktorí FB nemajú a ani si účet založiť neplánujú. povedia načo? a mne je to jedno, je to ich vec. :) a robia dobre. a k tým statusom a fotkám, veď tam dám len to, čo chcem a čo by mi nevadilo..... inak sa môžeš odznačiť al. napísať dotyčnému, nech to dá okamžite dolu. :) ale skôr ako bez FB si neviem predstaviť život bez blogeru.....

    pripojím ti sem jedno video, pobavilo ma a autor to najlepšie vystihol. mrkni :))možno si to aj videl, neviem...

    http://www.youtube.com/watch?v=22gUYhzG3iI

    OdpovedaťOdstrániť
  7. myslím,že to nie je až také zlé.Veď ak máš v priateľoch len ľudí,ktorých poznáš tak by nemal byť problém.A statusy?-Tak je to každého slobodná vec a každý si napíše to čo chce,a myslím si,že vie,že na druhý deň to budú vedieť všetci.
    a fotky??:)no,občas-dosť často-sa tam vyskutnú aj také menej dobré,ale to je v poriadku podľa mňa,veď nikto nie je dokonalý-ani na fotkách:)

    ja by som bez Fb nevedela byť..a bez blogu už vôbec

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Súhlasím s Le Plee. Čo nechcem, nedám tam. Koniec debaty. Ale mám aj také dni, že si od netu oddýchnem a vytiahnem si z poličky obľúbenú knihu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Máš pravdu v dnešnej dobe by sme si bez internetu nevedeli zistiť ani odchody autobusov :D Ale na stránku FB by som doložila, že poznám pár ľudí (rodičov a starých rodičov nerátam :) či nemajú fb a žijú šťastným bezstarostným životom mladého spoločenského človeka.
    nobodyperfect.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. díky facebooku se kolikrát dovím věci, které ani nechci vědět...
    ale zase bych jinak ztratila kontakt na staré kamarády, které už nevídám nebo lidi ze zahraničních výměn, mám radost, že nás to spojí i přes tu vzdálenost(: a je to zajímavý článek

    OdpovedaťOdstrániť
  11. dekuji za pekny komentar na blogu....

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj, dala som zmienku o tebe u mňa na blog, tak sa príď pozrieť ;)

    http://berrynapoleon.blogspot.com/2010/07/dumka-vecerna-o-fashionblogerstve.html

    OdpovedaťOdstrániť
  13. ja som rada za 'detstvo' bez internetu a nemyslim si zeby bolo nejake neplnohodnotne alebo co prave naopak:P a ten fejsbuk uz lezie tak trosku ludom na mozog podla mna, lebo vytvarat accounty svojim psom a mackam, pisat statusy o tom ze prave idu na.. ehm wc a tak to uz je trosku vela:P

    OdpovedaťOdstrániť