štvrtok 20. mája 2010

Inšpirácia

Dneska ma insirovala jedna uzasna slecna Beca ,ktoru si nadovsetko vazim a obdivujem :) .Jej clanok ma nakopol natolko ze som sa to rozhodol rozobrat aj ja .
Beca dokonale vystihla to co sa v dnesnej dobe deje .Komercnost ,neoriginalnost a veci podobneho charakteru .Dnesna doba s ludmi robi divy a to hovorim z vlastnej skusenostiu .Ked sa pozriem spat tak 3-4 roky ako som si vymyslal veci ,ktore si obleciem ,snazil sa byt originalny a potlacit vplyv okolia na moju osobnost a moj styl obliekania. Neblogujem sice dlho to sa priznam ,ale teda zivotom som si presiel dost tvrdo za to ako som sa obliekal a snazil sa odlisit no to bolo niekedy chybne no pre mna som to bol stale ja .Preco by sme mali ako ostatny ked kazdy ma osobitu napaditost to nikomu neberiem a bol som len stastny ked ma niekdo pochvalil za to ako vyzeram a ze ci sa nebojim si to obliect a otazky podobneho typu. S usmevom na tvary som odvetil to som ja .
No v dnesnej dobe ked sa pozeram na tie holky ktore si myslia ze su uzasna ultra coolove lebo si ram precita evu a podobne sa nebudem radsej vyjadrovat pretoze to poznate snad aj sami a v Kosiciach je ich teda dost vela.Vytratila sa originalnost ,narastli predsudky a zbytocne komentare k tomu co a ako vyzerate.
Mna osobne to teda vobec neprekvapuje .
Konfrontacia blogov:
V mojej pripade to bolo takto , blogy som sledoval a nechaval sa inspirovat a fascinovat, no nikdy ako aj beca spominala ma nenapadlo blogovat az doteraz ja viem mozno to znie divne ale nie nemal som takuto potrebu potreba prerastla vtedy ked som si uvedomil ano preco by som aj ja nemohol ludi inspirovat preco by som sa ja nemohol podelit so svetom o mojej vasni v mode ,predviest mozno svoju kreativitu a pod.
U slovakov neboli blogy popularne teda vobec a u kolegov v cesku ich bolo tiez velmi malo no boli fascinujuce ked som sa tak na to pozeral na nich ako sa neboja prejavit a ukazat co je v nich .
Dneska ? Dnes je to o tom aspon vo vacsine pripadov ziskat najvacsi rating ,follows.comments a pod. no naco mi je taky blog aby som propagoval a aby som mojim kamaratom vykladal jaky som ja aleby vy popularny a ze cosi maokomentovalo tolko a tolko no urcite uz len to mi chyba ku stastiu nie to teda urcite nie.
Ja chcem aby na moj blog chodili ludia ,ktory budu radi ze su na mojom blogu a nie ich tam tahat silou mocou...ako to robia niektori.
No dnes mili moji je to tak , komercia ,snaha byt dominantny a prosto byt best .
Myslim ze toto to vystihuje .
Beca ma pozna uz dlhsiu dobu ,a ona sama dobre vie cim som presiel za to ako ma odsudzovali ako som sa obliekal a podobne ale netrapilo ma to lebo ludia ,ktori ma poznali vedeli aky som a to bolo dolezite.No ale to som zasa odbocil .Prosto ukazat sa na internete nieje o popularite a poodobnych veciach ale o tom ake ma s toho clovek ponaucenie ,ci ho tyludia beru vazne ale nie preto ze ho skomentuju daju sa follow ihned a cakaju to iste od vas no dakujem pekne ale je to tak .
Popularita je dnes taka aj zla aj dobra .Vyberte si v ktorej chcete byt .Chcete byt vobec popularny ? Vasa volba .Niekedy byt popularnym nieje vsetko.
Niekedy ide o to byt obkopeny ludmi ktory vas kvazy ´´ zeru´´za to aky ste nie preto kolko mate follows takze tak.No a vasim nazorom sa len necham inspirovat :)

8 komentárov:

  1. Presne si to vystihol!
    Súhlasím, ale bohužiaľ je to tak...:-(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hej a beca pisala takisto o tomto a uplne s nou suhlasim .No doba je taka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Když se nad tím zamyslím,obdivuju tě ;).Já už ani nejsem já.Tady u nás si někdo vezmě něco co na něj sedí ( v mém případě je to hodně výrazné a barevné oblečení) a už na něj lidi koukají skrze prsty.Najednou si všimneš,že se zrovna bavili o tobě a přestali,když jsi vstoupitl do místnosti.Člověku to hodně schazuje sebevědomí,když nemůže být takový jaký je,protože ho tak lidi zkrátka nechtějí.A to je hodně velká škoda talentovaných lidí ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dosť katastrofálne, že sa to týka všetkého, nie len módy :/ Ja osobne nemám rád ani spomínanú inšpiráciu, pretože niekedy vie aj tá ovplyvniť výsledný produkt :)) Vpodstate sa z ľudí vytráca originalita a prirodzenosť, a je dosť zaujímavé ako nabehol trend toho, že ľuďom sa začína páčiť, že na internete môžu byť niekým iným ..

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ano ano, v jedné věci je třeba naprosto souhlasit! Také se občas vloudí nějaká ta chyba, nebo je outfit úplně mimo a je to prostě hrůza....důležité je, že estetické a módní cítění tímhle vším nějak dospívá...=) A že tím tvořím vlastně svůj osobitý styl... Díky za všechny módní přešlapy, protože mě posunuly dál...=)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja s tebou tiež súhlasím. Osobne sa nesnažím nejako odlišovať od ostatných a ak sa mi to náhoudou podarí, nie je to naschvál. Nosím proste len to, čo sa mi páči a v čom sa cítim pohodlne. Napríklad doplnky a podobné "malé záležitosti" si vyrábam aj sama a tiež som sa už párkrát dopočula, že sa neviem normálne obliecť a podobne. Keď je pre niekoho normálne oblečenie výstrih po pupok a sukňa z ktorej trčí pol zadku, tak ďakujem, ale radšej budem nenormálna :D
    Inak máš super blog a myslím, že si urobil dobre, keď si začal blogovať :D Ja som tiež nedávno začala. Ak chceš tak sa pozri.
    A prepáč, že som sa tak rozpísala :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. súhlasím... niet čo dodať..

    OdpovedaťOdstrániť